top of page
FullSizeRender 2.jpg

WIE IS SAMMY VAN DE VELDE

 

In 2004 ben ik mijn carrière begonnen bij VIDEOHOUSE, waar ik de kans kreeg om mijn stempel te drukken in de wereld van televisieproductie. Mijn initiële rol als monteur bij TV BRUSSEL bood me de gelegenheid om alle aspecten van het vak te verkennen. Al snel breidde mijn takenpakket uit naar mixer en klankman, dankzij mijn achtergrond als DJ met geluidservaring.

 

Met mijn groeiende expertise kon ik als multiman op locatie werken, zowel als klankman als directe monteur. Mijn zelf aangeleerde vaardigheden met AVID openden de deur naar het monteren van programma's voor gerenommeerde zenders zoals VTM en VITAYA.

 

Na vier jaar maakte ik de overstap naar EXIT 399, een Post Productiehuis gespecialiseerd in RODE LOPER, STUDIO 1 en PANORAMA, waar mijn passie voor entertainment en sport tot uiting kwam. Hier heb ik mijn bijdrage geleverd door reportages te versterken met grafische verbeteringen.

 

Twee jaar later voegde ik me bij deMENSEN, waar ik betrokken was bij actie- en avontuurprogramma's zoals TOMTESTEROM en REIZEN WAES. Bij REIZEN WAES ontwikkelden we programma's met meer inhoudelijke verhalen en diepgang, waarbij de focus lag op reizen en het vertellen van inspirerende verhalen.

 

Na mijn zelfstandig ondernemerschap in 2017, waarbij het eerste project, DOWN THE ROAD, meteen grootschalig was, heb ik mijn kennis verder uitgebreid bij verschillende productiehuizen. Hier werkte ik aan reeksen zoals Temptation Island en The Bachelor, evenals internationale formats zoals The Repair Shop. Ik nam deel aan diverse seizoenen van deze programma's en ontwikkelde een interesse in meer inhoudelijke projecten, zoals 'Mij Overkomt Het Niet' en 'True Crime Belgium'.

 

Mijn werk nam een nieuwe wending in 2020, toen ik actief werd als eindredacteur in de postproductie. In 2023 had ik de kans om een heel jaar creatief te zijn als Creative Director, waarbij ik nieuwe formats bedacht en uitwerkte. Sinds 2024 deel ik mijn kennis met de volgende generatie, waar ik lesgeef aan de Thomas More hogeschool en betrokken ben bij de montage van THE VOICE.

 

De variatie in mijn werk, gecombineerd met een hecht team, motiveert me om boeiende programma's te maken. Mijn passie komt het meest tot uiting wanneer ik de kans krijg om te reizen en inhoudelijk rijke verhalen te vertellen.

Anchor 1

AWARDS & PRIJZEN

 

 

Vlaamse Televisie ster entertainment : TOMTESTEROM

Vlaamse Televisie ster entertainment : REIZEN WAES

Vlaamse Televisie ster entertainment : WvsW

Grand Award Hamburg: WvsW

Gouden Roos: Down The Road

​Best Non-fictie Zilver award : The Bachelorette

JCI Beste Voorzitter 20-21

CONTACT

Je kan me telefonisch bereiken op:

Tel: +32 477 18 50 12

 

Een groot idee wordt nu gevormd. Ik stuur je snel een antwoord.

bottom of page